Datorservice i Halmstad för privatpersoner och företag

I vår verkstad får du hjälp med felsökning, service, underhåll och reparationsarbeten som gör att din dator eller din kontorsmaskin fungerar bättre och håller längre. Du betalar en fast avgift för felsökning och åtgärd, vilket i de allra flesta fall innebär att problemet är löst. I de fall det krävs delar eller ytterligare arbetstid får du alltid ett specificerat kostnadsförslag för detta. Vill du ha hjälp med upphämtning, transport och återlämning av datorer i Halmstad med omnejd, hjälper vi gärna till med det.

Så här får du hjälp med sju vanliga datorproblem

​​​​​​​När datorns operativsystem behöver uppgraderas 

Microsoft släpper en ny version av Windows med några års mellanrum. Fungerar din dator bra i övrigt kan det vara en kostnadseffektiv idé att uppgradera Windows i stället för att byta dator. Lämna in datorn till oss, så får du snabb och effektiv hjälp med detta och kan vara säker på att alla inställningar blir korrekta – och att du inte förlorar något viktigt innehåll. 

När onödiga filer och virus gör datorn slö 

Varje dag du använder din dator så sparar den information om det du googlar, sparar, laddar ner eller laddar upp. Detta tar en del av din dators kapacitet vilket kan leda till att du får en långsammare dator. Hos oss kan du få hjälp med att städa datorn och ge den bättre prestanda igen. Har din dator blivit slö på grund av att du har fått virus eller skadliga filer på den, kan du få hjälp även med detta. Tänk på att ett bra virusskydd är en av de viktigaste försäkringarna du kan ge din dator. Fråga oss om vilket virusprogram som passar dina behov! 

När du vill installera tredjepartsprogram i din dator 

Vill du installera programvaror och känner dig osäker på hur detta ska göras, kan du alltid få hjälp av oss. Vi har stor erfarenhet av tredjepartsprogram, som ibland behöver lite extra handpåläggning för att fungera optimalt i din dator. Välkommen till oss! 

När din dator blir varm, överhettad och kylanläggningen fungerar dåligt 

En dator som blivit högljudd, har en fläkt som startar i tid och otid eller känns varm bör kontrolleras. Det är inte ovanligt att en datorfläkt behöver bytas ut eller att det behövs ny kylpasta. Det kan också vara så att damm stör temperaturregleringen och gör datorn onödigt varm. En överhettad dator fungerar inte som den ska och komponenter i datorn kan lätt få skador vid för hög värme, så vänta inte med att lämna in den. 

När du vill byta hårddisk från HDD till SSD och få en snabbare dator 

Genom att byta från en konventionell hårddisk, en så kallad HDD-disk (Hard Disk Drive), till en betydligt snabbare SSD (Solid State Disk) får du ny kapacitet och kraft i din dator. En SSD är snabbare, tystare och mindre känslig än en HDD. En SSD-hårddisk hjälper din dator att snabbt starta program och spel och snabbar upp alla dataöverföringar. Det ger dig möjlighet att till en låg kostnad få känslan av en helt ny dator! I de flesta stationära datorer finns även plats för flera hårddiskar. Då finns möjlighet att kombinera en HDD-hårddisk med stor lagringskapacitet till låg kostnad med en SSD som ger dig snabbhet och effektivitet. Vi hjälper dig med allt från att välja tillverkare, typ av hårddisk och installation.   

När du vill bygga en egen dator 

Att sätta ihop en dator och få skräddarsydd kapacitet och funktioner helt efter dina behov är både prisvärt och smart. Hos oss kan du få hjälp med att hitta de bästa komponenterna, oavsett om du vill bygga en ny speldator eller behöver en specialanpassad dator till arbetet. Detsamma gäller dig som har en äldre dator som behöver uppgraderas eller byggas om efter nya behov och önskemål. Vi hjälper dig att välja datordelar och komponenter efter dina behov, hjälper till med monteringen och att säkerställa så datorn fungerar som den ska. Fråga oss för förslag och pris! 

När du vill byta ut komponenter 

Du kan enkelt ge dig själv en ny dator genom att byta ut komponenter som börjar bli gamla eller till och med gått sönder i din befintliga dator. Genom att byta komponenter så blir datorn effektivare samtidigt som alla program och allt material på din dator blir kvar. Hos oss kan du få en ny och snabbare processor (CPU), moderkort, grafikkort eller nätdel smidigt installerad. Vi hjälper dig att hitta rätt i utbudet och välja den komponent som passar dig bäst. Efter installationen kontrollerar vi alltid att datorn fungerar som den ska. Att byta komponenter är en smidig investering som ger dig mycket dator för pengarna. Du tjänar på att fråga oss – välkommen!  

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig inom kort.